Wednesday 13 July 2011

Het krachtenveld van het deskundigenoordeel

Mocht het conflict inderdaad doorgezet worden dan zal het voorgelegd dienen te worden aan het UWV. Veel mensen verwachten dan ook een oordeel in de zin een beslissende of adviserende uitspraak van het UWV. Uit een onderzoek nog recent gehouden door St. de Ombudsman blijkt dat die behoefte daaraan groot is. Echter het deskundigenoordeel is niet meer en niet minder dan een "verklaring van een deskundige". De uitspraak van het UWV is niet bindend. Wel is de wetgever er vanuit gegaan dat betrokken partijen gaan handelen conform de verklaring.

Aanvraag deskundigenoordeel:


Als een van de partijen het niet eens is met de uitspraak van het UWV dan kan die partij de gang naar de rechter maken. En dan ziet het plaatje er alsvolgt uit.

Naar de rechter:


De ervaring leert dat dit er vaak niet van komt. De ontlasting van de rechtspraak is zeker een gehaalde doelstelling, als dat al een doel was.Vreemd is dit laatste niet als men bedenkt dat, voordat een deskundigenoordeel wordt aangevraagd, partijen al enige tijd in overleg zijn om er gezamenlijk uit te komen en soms al een mediation traject achter de rug hebben.

No comments:

Post a Comment